DWUKOLOROWY SERNIK Z PIERNIKAMI

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2018-12-19

Sernik  w wersji świątecznej… waniliowo-czekoladowy z dodatkiem pierników i na piernikowym spodzie. Rewelacja! Warstwy serowe są tak bardzo kremowe, że dosłownie rozpływają się w ustach…

Składniki

Spód:

  • 200 g pierników lukrowanych
  • 70 g masła
  • 1 białko
  • szczypta soli

Waniliowa masa serowa:

  • 500 g zmielonego białego sera (może być z wiaderka)
  • 3 jajka
  • 5 łyżek cukru
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
  • 250 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 1 op. cukru z prawdziwą wanilią
  • szczypta soli

Czekoladowa masa serowa:

  • 500 g zmielonego białego sera
  • 3 jajka
  • 5 łyżek cukru
  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru
  • 250 g serka homogenizowanego czekoladowego
  • 1 łyżeczka kakao
  • szczypta soli

Dodatkowo:

  • 200 g pierników nadziewanych w polewie
  • ok. 30 g gorzkiej czekolady
  • lukier (1 łyżka soku z cytryny + 3 łyżki cukru pudru)

Podobne artykuły