
Sernik w wersji świątecznej… waniliowo-czekoladowy z dodatkiem pierników i na piernikowym spodzie. Rewelacja! Warstwy serowe są tak bardzo kremowe, że dosłownie rozpływają się w ustach…
Składniki
Spód:
- 200 g pierników lukrowanych
- 70 g masła
- 1 białko
- szczypta soli
Waniliowa masa serowa:
- 500 g zmielonego białego sera (może być z wiaderka)
- 3 jajka
- 5 łyżek cukru
- 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
- 250 g serka homogenizowanego waniliowego
- 1 op. cukru z prawdziwą wanilią
- szczypta soli
Czekoladowa masa serowa:
- 500 g zmielonego białego sera
- 3 jajka
- 5 łyżek cukru
- 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru
- 250 g serka homogenizowanego czekoladowego
- 1 łyżeczka kakao
- szczypta soli
Dodatkowo:
- 200 g pierników nadziewanych w polewie
- ok. 30 g gorzkiej czekolady
- lukier (1 łyżka soku z cytryny + 3 łyżki cukru pudru)