Fasolka szparagowa w sosie warzywnym

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2017-08-11

Fasolka żółta w tym roku u mnie obrodziła więc kombinuje jakby ją tu podać oprócz tej klasycznej z bułką. Przygotowałam ją w sosie warzywnym, coś podobnego jak ryba po grecku. Fasolka w takim wydaniu jest bardzo smaczna. Można ją podawać samodzielnie jako danie wegetariańskie lub jako jarzynkę do obiadu.

Składniki

  • ok 800 g żółtej fasolki szparagowej
  • 2-3 marchewki
  • 1 mały seler korzeniowy
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka wody
  • 300 ml przecieru pomidorowego
  • słoik pomidorów krojonych ( o pojemności 500 ml )
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • sól,pieprz do smaku
  • cukier do smaku

Podobne artykuły