Flądra z ziołowym masełkiem

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2015-05-05

Bałtycka flądra z domowymi frytkami i masełkiem ziołowym jest odtworzeniem najbardziej dostępnej ryby nad polskim morzem. U mnie na blogu w wersji zdrowszej i na pewno ładniej podanej niż w budce przy plaży :). Flądra to wcale nie kłopotliwa ryba, można ją smażyć w całości i świetnie smakuje okraszona samą solą a po usmażeniu świetnie chrupie w miejscach gdzie nie ma mięsa. Ryba ta kusi szczególnie ceną, bo 3 ryby mniejszej wielkości kupimy za ok. 5 zł, dodatkowo nie ustępuje ona innym rybom jako prozdrowotny posiłek. Już 100g flądry pokrywa połowę zapotrzebowania na białko oraz dostarcza witamin A,D,E i kwasów omega 3. Polecam włączyć flądrę do tygodniowego menu obiadowego!

Podobne artykuły