JAK ZROBIĆ DOMOWE BURGERY

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2016-01-15
Burgery to pyszne i znane na całym świecie kanapki. Niestety większości z nas kojarzą się z niezdrowym, pełnym kalorii, tłuszczu i soli pożywieniem fastfoodowym. I rzeczywiście jeśli weźmiemy pod uwagę skład tego, co jest serwowane w popularnych sieciówkach, można dostać zawrotu głowy oraz rozstroju żołądka. Z tego powodu jeśli mamy ochotę na burgery, najlepiej jest je przyrządzić w domu, ze składników które znamy i które dostarczą nam choćby odrobinę cennych substancji odżywczych. Wykonanie takiej kanapki jest naprawdę banalnie proste i nie zajmuje więcej niż 20 minut.

SKŁADNIKI NA KOTLET
_________________________________________
 
  • 500 g mielonego mięsa wołowego lub wołowo-wieprzowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki musztardy dijon lub innej ostrej
  • 1 duża cebula
  • pieprz, sól
SKŁADNIKI NA SOS
________________________________
  • 8 łyżek majonezu
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 1 średnia drobno posiekana cebula
  • 3 drobno posiekane ogórki korniszony
  • pół łyżeczki cukru
  • sól

Podobne artykuły