Makowe jaglanki – idealne do zabrania ze sobą do szkoły i pracy

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2016-01-19

Przygotowujecie sobie słodkości poprzedniego dnia, aby wziąć je do szkoły albo pracy? To pomysł na sycącą i zdrową przekąskę. Słodką, a bez cukru!

  • 4 szklanki ugotowanej i ostudzonej kaszy jaglanej (wyszło mi dokładnie 415 g ugotowanej), a więc jest to ok. 1 szklanka surowej kaszy,
  • 1 banan,
  • 3 łyżki siemienia lnianego,
  • 5 łyżek słonecznika,
  • 5 łyżek maku,
  • 1 szklanka rodzynek,
  • 1 – 5 łyżek syropu daktylowego (ja pomijam lub słodzę nim minimalnie),
  • 0,5 szklanki mleka roślinnego,
  • 1 mała łyżeczka oleju kokosowego,
  • przyprawy: cynamon, kurkuma, szczypta soli.

Podobne artykuły