Przepis na potrawkę z bobu
składniki na potrawkę
- 1/2 kg bobu lub 1 opakowanie mrożonego bobu
- 25 dkg fasolki szparagowej lub 1 opakowanie mrożonej fasolki
- szparagowej
- 1 dymka
- 1 szalotka
- 1 puszka krojonych pomidorków
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 laski kiełbasy
- 75 ml oleju rzepakowego
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 1/3 łyżeczka majeranku
- sól i pieprz do smaku
Jak zrobić danie jednogarnkowe z bobu
Bób i fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Szalotkę obieramy , kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Cebulkę prze…………… po przepis zapraszam na blog :)