
Szukasz pomysłu na dodatek do mięsa, dobrze trafiłeś. Połączenie tych składników daje genialny smak jest to uzupełnienie każdego dania mięsnego, które z pewnością zagości w Twoim domu. Nie trać więc czasu i do działa.
7 porcji
20 minut czas przygotowania
Składniki
- 1 główka kapusty pekińskiej
- 1 ogórek zielony
- 1 pęczek koperku
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania
- Kapustę drobno kroję, ogórka obieram, kroję w kostkę, szczypiorek drobno siekam.
- Warzywa przekładam do miski.
- Do naczynia wlewam oliwę, sok z cytryny, dodaję musztardę, wsypuję zioła prowansalskie, sól, pieprz. Mieszam, wlewam do warzyw i ponownie mieszam.
- Surówka gotowa.
- Smacznego.