Podziel się przepisem:

Szukasz pomysłu na dodatek do mięsa, dobrze trafiłeś. Połączenie tych składników daje genialny smak jest to uzupełnienie każdego dania mięsnego, które z pewnością zagości w Twoim domu. Nie trać więc czasu i do działa.

7 porcji
20 minut czas przygotowania

Składniki

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 1 ogórek zielony
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

  1. Kapustę drobno kroję, ogórka obieram, kroję w kostkę, szczypiorek drobno siekam.
  2. Warzywa przekładam do miski.
  3. Do naczynia wlewam oliwę, sok z cytryny, dodaję musztardę, wsypuję zioła prowansalskie, sól, pieprz. Mieszam, wlewam do warzyw i ponownie mieszam.
  4. Surówka gotowa.
  5. Smacznego.

Podobne przepisy: