Paprykowo-pomidorowy gulasz drobiowy

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2015-09-15

20150903_161659

- 1 pierś z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju
- 1 czerwoną paprykę
- 2 pomidory
- 4 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 łyżeczkę ostrej papryki
- sól i pieprz do smaku
- pół szklanki wody
- 2 łyżki jogurtu greckiego do zabarwienia

1. Mięso płuczemy i oczyszczamy z błon.

2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek.

3. Po chwili dodajemy słodką oraz ostrą paprykę, mieszamy i ponownie chwilę podsmażamy, uważając aby nic się nie przypaliło.

4. Następnie dodajemy wodę oraz pokrojonego w kostkę kurczaka.

5. Podsmażamy przez ok. 15 minut.

6. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory.

7. Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut.

8. Po 30 minutach wyłączamy ogień, doprawiamy solą i pieprzem oraz 2 łyżkami jogurtu greckiego.

Podobne artykuły