- 1 pierś z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju
- 1 czerwoną paprykę
- 2 pomidory
- 4 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 łyżeczkę ostrej papryki
- sól i pieprz do smaku
- pół szklanki wody
- 2 łyżki jogurtu greckiego do zabarwienia
1. Mięso płuczemy i oczyszczamy z błon.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek.
3. Po chwili dodajemy słodką oraz ostrą paprykę, mieszamy i ponownie chwilę podsmażamy, uważając aby nic się nie przypaliło.
4. Następnie dodajemy wodę oraz pokrojonego w kostkę kurczaka.
5. Podsmażamy przez ok. 15 minut.
6. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory.
7. Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut.
8. Po 30 minutach wyłączamy ogień, doprawiamy solą i pieprzem oraz 2 łyżkami jogurtu greckiego.