Pieczarki faszerowane bazyliowym pesto i serem pleśniowym

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2017-10-11

Pieczarki faszerowane bazyliowym pesto i serem pleśniowym to świetny pomysł na ciekawą przekąskę :)

Składniki

5 porcji

  • 1 opakowanie pieczarek do grillowania (5 szt.)
  • 1 opakowanie świeżego pesto bazyliowego (120 g)
  • 1 opakowanie sera pleśniowego camembert (120 g)
  • garść nasion słonecznika
  • sól i pieprz
  • olej

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy, płuczemy i osuszamy, a następnie układamy  w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
  2.  Tak przygotowane oprószamy solą oraz pieprzem, po czym nakładamy do nich porcję pesto.
  3.  Pieczarki wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 20-25 minut.
  4.  5 minut przed końcem pieczenia na grzyby dodajemy porcję sera pleśniowego i ponownie wstawiamy do piekarnika.
  5.  Gotowe pieczarki posypujemy nasionami słonecznika.

Podobne artykuły