Pieczeń Z Mięsa Mielonego Z Sosem Koperkowym

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2017-08-28

Przepis na pyszną pieczeń z mięsa mielonego ze skwarkami z boczku i smażoną cebulką, polaną sosem koperkowym to pomysł na wyśmienity obiad. Podajemy z kluskami śląskimi albo ziemniakami i ulubioną surówką.

Składniki

Pieczeń

  • 0,5 kg mielonej wieprzowiny
  • jajko
  • duża cebula
  • 250 g boczku
  • pól szklanki mleka
  • bułka pszenna
  • 100 g kaszy manny
  • łyżka masła
  • sól, pieprz, tymianek, pietruszka

Sos

  • ok 3 łyżki masła
  • 2/3 szklanki bulionu
  • ok 2 łyżki mąki
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz

Podobne artykuły