Pieczone pierogi ze słodką kapustą na ostro

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2015-12-28

DSCF7929

farsz:

  • 1 mała biała kapusta ok. 1,2 kg,
  • 3 średnie cebule,
  • 4 łyżki masła klarowanego,
  • pieprz czarny do smaku,
  • papryczka chili świeżo mielona do smaku,
  •  sól do smaku,
  • ½ łyżeczki cukru,
  •  1 łyżeczka miodu,
  • pęczek szczypiorku,
  • 1 łyżeczka grubo zmielonego kminku,

ciasto:

  • 450 g mąki pszennej typ 480,
  • 30 g świeżych drożdży,
  • szczypta cukru,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 150 ml wody,
  • 150 g jogurtu naturalnego gęstego,

ponadto:

  • mąka do podsypania,
  • jajko,
  • kminek grubo mielony.

Podobne artykuły