Czy kiedykolwiek marzyłeś o pysznym, lekkim i delikatnym deserze, który można przygotować w mgnieniu oka? Placuszki budyniowe to idealna propozycja dla tych, którzy pragną szybkiego, smacznego i łatwego w przygotowaniu deseru. Ten tradycyjny przysmak, zainspirowany kuchnią polską, łączy w sobie aksamitną konsystencję budyniu z delikatnością placuszków.
Składniki
275 g mąki pszennej (typ 450-500)
1 opakowanie budyniu (40 g – np. waniliowy, śmietankowy, malinowy)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru ((ja dałam w połowie cukier z wanilią))
2 jajka (użyłam rozmiar L)
375 g jogurtu naturalnego (- takiego rzadkiego w konsystencji lub kefiru/maślanki – trochę ponad 1,5 szklanki)
2 duże jabłka ( pokrojone w dość drobną kostkę)
mleko (opcjonalnie – jeśli ciasto będzie się wydawało za gęste)