Polędwiczki z grzybami leśnymi Nie ma lepszego dania, jak danie pachnące lasem. Delikatne polędwiczki wieprzowe z różnymi leśnymi grzybami.
40 minut czas przygotowania 8 porcji
Składniki
2 polędwiczki wieprzowe
1 litr ugotowanych grzybów leśnych
½ szk. śmietany 30%
Olej do smażenia
1 łyżka oregano
1 łyżka tymianku
1 łyżka Bazyli
1 łyżeczka papryki słodkiej
Sól
pieprz
Sposób przygotowania
Mięso oczyszczam z błonek, nacieram słodką papryką, solą, tymiankiem, oregano, bazylią. Następnie układam w woreczku do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. Po upieczeniu mięso kroję na mniejsze kawałki.
Grzyby smażę na rozgrzanym oleju, podlewam jedną szklanką wody oraz śmietaną. Doprawiam solą oraz pieprzem.