Podziel się przepisem:

W dzieciństwie uwielbiałam pomidory w galarecie. Teraz, gdy mam trochę pomidorków koktajlowych we własnym ogródku, odgrzebałam przepis na ten pyszny przysmak i zrobiłam parę słoików na zimę. Aczkolwiek do zimy pewnie nie wytrwają, bo zostaną zjedzone zdecydowanie szybciej ;)

Składniki na pomidorki koktajlowe w galarecie:

  • 500 g pomidorów koktajlowych
  • 3 cebule
  • 600 ml wody
  • 3 płaskie łyżki żelatyny
  • 2 płaskie łyżki cukru
  • 2 płaskie łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki octu
  • po 5 ziarenek pieprzu kolorowego na słoik
  • po 1 goździku (całym) na słoik
  • kilka listków bazylii
  • opcjonalnie: kilka listków cząbru
  • opcjonalnie: 3-4 ziarenka kolendry na słoik

Podobne przepisy: