Roladki drobiowe z koperkiem i masłem

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2023-08-31

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki drobiowe z koperkiem i masłem, pasujące niemal z każdym dodatkiem a ich smak rozpływa się w ustach.

6 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki

  • 1 podwójny filet kurczaka
  • 100 masła
  • ½ pęczka koperku
  • Czosnek granulowany
  • Sól
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do panierki
  • 2 całe jajka
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

  • Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz czosnkiem.
  • Masło kroję w słupki, koperek drobno siekam.
  • Na każdym kawałku mięsa układam na środku masło, posypuję koperkiem i zwijam w roladki.
  • Każdą roladkę owijam ciasno folią i chowam do lodówki na dwie godziny.
  • Po tym czasie roladki panieruję w mące, w jajku roztrzepanym widelcem, następnie w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • Roladki gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
  • Smacznego.

Podobne artykuły