Świąteczne roladki z grzybami i papryką

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2022-12-21

Świąteczne roladki z grzybami i papryką. Nie masz pomysłu na danie świąteczne, zajrzyj tutaj. Roladki faszerowane grzybami to jest właśnie to czego szukasz.

30 minut czas przygotowania
9 porcji

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 40 g grzybów suszonych
  • 1 łyżeczka rozmarynu, świeże liście
  • 60 g cebuli
  • 1 papryka czerwona
  • 15 g masła
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 jajka całe
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
  2. Grzyby suszone zalewam wrzącą wodą, odstawiam na pół godziny. Po tym czasie odlewam wodę z moczenia grzybów.
  3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju..
  4. Do naczynia blendującego przekładam cebulę, rozmaryn, umytą, oczyszczoną z nasion, pokrojoną paprykę, namoczone grzyby i blenduję dwie minuty. Następnie warzywa z grzybami przekładam do rondelka, dodaję masło, sól, pieprz i gotuję dwie minutki.
  5. Farszem smaruję każdy kawałek mięsa.
  6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
  7. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  8. Gotowe. Smacznego.

Podobne artykuły