Świąteczne roladki z grzybami i papryką. Nie masz pomysłu na danie świąteczne, zajrzyj tutaj. Roladki faszerowane grzybami to jest właśnie to czego szukasz.
30 minut czas przygotowania 9 porcji
Składniki
1 kg schabu
40 g grzybów suszonych
1 łyżeczka rozmarynu, świeże liście
60 g cebuli
1 papryka czerwona
15 g masła
Sól
Pieprz
2 jajka całe
Bułka tarta do panierki
Olej do smażenia
Sposób przygotowania
Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
Grzyby suszone zalewam wrzącą wodą, odstawiam na pół godziny. Po tym czasie odlewam wodę z moczenia grzybów.
Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju..
Do naczynia blendującego przekładam cebulę, rozmaryn, umytą, oczyszczoną z nasion, pokrojoną paprykę, namoczone grzyby i blenduję dwie minuty. Następnie warzywa z grzybami przekładam do rondelka, dodaję masło, sól, pieprz i gotuję dwie minutki.
Farszem smaruję każdy kawałek mięsa.
Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.