Surówka z kapusty pekińskiej, pięknie wygląda i smakuje wyśmienicie. Ekspresowa przekąska lub dodatek do mięsa.
7 porcji
15 minut czas przygotowania
Składniki
- ½ główki kapusty pekińskiej
- 5 ogórków konserwowych
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 duża marchew
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania
- Kapustę drobno kroję, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach.
- Ogórki kroję w pół plasterki, szczypiorek drobno siekam.
- Do warzyw wyciskam sok z cytryny, wlewam oliwę z oliwek, jogurt, dodaję musztardę wsypuję sól oraz pieprz.
- Wszystko dokładnie mieszam, przekładam do naczynia
- Surówka gotowa.
- Smacznego.