Podziel się przepisem:

Surówka z kapusty pekińskiej, pięknie wygląda i smakuje wyśmienicie. Ekspresowa przekąska lub dodatek do mięsa.

7 porcji
15 minut czas przygotowania

Składniki

  • ½ główki kapusty pekińskiej
  • 5 ogórków konserwowych
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 duża marchew
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

  1. Kapustę drobno kroję, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach.
  2. Ogórki kroję w pół plasterki, szczypiorek drobno siekam.
  3. Do warzyw wyciskam sok z cytryny, wlewam oliwę z oliwek, jogurt, dodaję musztardę wsypuję sól oraz pieprz.
  4. Wszystko dokładnie mieszam, przekładam do naczynia
  5. Surówka gotowa.
  6. Smacznego.

Podobne przepisy: