Podziel się przepisem:

Tropikalne babeczki z czekoladą to rozkoszne połączenie egzotycznych smaków i słodkiej czekolady, które przeniosą Cię na rajskie plaże i ożywią Twoje podniebienie. To idealne wypieki, które dodadzą koloru i świeżości Twoim przyjęciom lub będą słodką niespodzianką dla Twoich bliskich.

Składniki

składniki na około 12 babeczek

  • 125 g masła (miękkiego )
  • 100 g białej czekolady
  • 300 g dżemu ( – użyłam dżem pomarańczowo/ ananasowo/ limonkowy)
  • 2-3 łyżki cukru ((ilość cukru zależy od słodyczy dżemu))
  • 2 jajka ((roztrzepane))
  • 170 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli

składniki kremu:

  • 250 ml śmietany kremówki (zimnej)
  • około 120 g serka mascarpone (zimnego)
  • 2 łyżki cukru pudru
  • barwnik spożywczy (ewentualnie – użyłam żółty)

Podobne przepisy: