Tropikalne babeczki z czekoladą to rozkoszne połączenie egzotycznych smaków i słodkiej czekolady, które przeniosą Cię na rajskie plaże i ożywią Twoje podniebienie. To idealne wypieki, które dodadzą koloru i świeżości Twoim przyjęciom lub będą słodką niespodzianką dla Twoich bliskich.
Składniki
składniki na około 12 babeczek
- 125 g masła (miękkiego )
- 100 g białej czekolady
- 300 g dżemu ( – użyłam dżem pomarańczowo/ ananasowo/ limonkowy)
- 2-3 łyżki cukru ((ilość cukru zależy od słodyczy dżemu))
- 2 jajka ((roztrzepane))
- 170 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
składniki kremu:
- 250 ml śmietany kremówki (zimnej)
- około 120 g serka mascarpone (zimnego)
- 2 łyżki cukru pudru
- barwnik spożywczy (ewentualnie – użyłam żółty)