Popularna sałatka meksykańska z pewnością zasługuje na miano królowej imprez. Pożywna, przyjemnie pikantna i efektowna. Nachosy świetnie podkreślają smak sałatki i przyjemnie chrupią, zmieniając tym teksturę całego dania. Robiłam ją wielokrotnie, ale jakoś nie było okazji do jej sfotografowania. Zawsze znikała w zaskakującym tempie, ale trudno się dziwić – jest Zapraszam Was na moją wersję sałatki meksykańskiej.
Składniki
- 500 g dobrej mielonej wołowiny *
- 1 papryczka chili
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki przyprawy chili
- ½ łyżeczki kuminu
- ½ łyżeczki papryki ostrej **
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- sól
- ½ sałaty lodowej
- 3 duże pomidory
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 puszka kukurydzy
- 1 duża czerwona cebula
- 1 duża czerwona papryka
- 200 g sera żółtego cheddar
- 120 g jogurtu naturalnego
- 150 g majonezu
- pieprz czarny
- Nachosy