Babeczki majonezowe to prosty i niezwykle smaczny przepis na wyjątkowo wilgotne i puszyste babeczki, które z pewnością przypadną do gustu wielbicielom słodkości. Może to brzmieć nieco nietypowo, ale majonez jest tajemniczym składnikiem, który nadaje im niezwykłą konsystencję i doskonały smak. Ta delikatna słodkość sprawi, że Twoje podniebienie będzie zachwycone.
Składniki
składniki babeczek:
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka cukru
- 2 duże łyżki majonezu
- 4 jaja (rozmiar L)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki płatków migdałowych
- olejek migdałowy (do smaku – albo inny aromat )
składniki kremu:
- 300 g sera twarogowego (na serniki – dobrego, tłustego)
- 200 g białej czekolady
- barwnik (opcjonalnie )