Brownie z batatów (bez ja, bez mąki – samo zdrowie)

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2017-07-08

Nigdy bym nie pomyślała, że brownie można jeść bez wyrzutów sumienia…a jednak! Patrząc na składniki, z  których jest przygotowane, aż trudno uwierzyć, że to deser!

Brownie z batatów jest mega czekoladowe, bardzo pożywne, delikatnie słodkie. Lekkie dla żołądka i dla sumienia! I choć może nie jest to najtańsze ciasto, szczególnie jeśli nie ma się wszystkich składników w domu, to jednak warto zainwestować.

Składniki

  • 500 g batatów
  • 12 daktyli
  • 100 g zmielonych migdałów
  • 6 łyżek syropu klonowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 100 g płatków owsianych
  • 6 łyżek kakao
  • szczypta soli

POLEWA

  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki masła migdałowego
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka syropu klonowego

Podobne artykuły