Roladki z delikatnego mięsa z kurczaka, faszerowane kapustą czerwona, otulone aromatycznym boczkiem, który sprawia, że roladki są smaczne i soczyste. Dasz się skusić?
6 porcji 40 minut czas przygotowania
Składniki
1 podwójny filet kurczaka
200 g boczku wędzonego paski
1/3 główki kapusty czerwonej
1 marchew
10 dag sera żółtego
3 ogórki konserwowe
1 jajko
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania
Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, solę.
Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, ogórki kroję w drobną kostkę, ser żółty ścieram na tarce. Warzywa z serem przekładam do miski wbijam jajko, doprawiam pieprzem oraz solą i mieszam.
Na każdy kawałek mięsa nakładam warzywa z serem i zwijam w roladki.
Mięso owijam boczkiem, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniki 30 minut w 180°C.