Jesienne, wysokie muffiny z antonówkami, wanilią, cynamonem i imbirem.

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2014-10-27 / Aktualizacja: 2023-03-18

Naprawdę fantastyczny, prosty przepis na umilenie sobie chłodnego jesiennego wieczoru.

Składniki

  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 1 i 1/4 mąki tortowej
  • 1 jajo
  • ok. 300g jabłek (preferujemy antonówkę)
  • pół szklanki cukru pudru + do posypania upieczonych muffinek
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/4 szklanki roztopionego masła
  • szczypta soli
  • po 3 cm startej kory cynamonu oraz świeżego imbiru
  • nasionka z połowy laski wanilii
  • pół łyżeczki suszonej kurkumy dla koloru
  • 1 łyżka cukru trzcinowego do posypania wierzchu w trakcie wypieku
  • 1 skłócone jajo

Podobne artykuły