Lasagne

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2016-01-06

Składniki na lasagne:

  • 200-300 g makaronu do lasagne
  • 2 duże cebule, drobno posiekane
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 6 średniej wielkości pomidorów, obranych ze skórki, pokrojonych w kostkę
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1/2 łyżeczki chilli w proszku
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • oliwa z oliwek
  • 500 g tartej gołdy

Składniki na sos beszamelowy:

  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki mąki
  • 750 ml tłustego mleka
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • sól, świeżo mielony pieprz

Podobne artykuły