Brak Ci pomysłu na roladki schabowe, oto przepis dla Ciebie. Takie roladki są idealne na różne uroczystości, a nadzienie samo rozpływa się w ustach.
30 minut czas przygotowania 10 porcji
Składniki
1 kg schabu
15 dag sera żółtego
3 jajka ugotowane na twardo
1 duża cebula
3 łyżki majonezu
Pieprz
sól
Bułka tarta do panierki
2 jajka
Olej do smażenia
Sposób przygotowania
Mięso kroję plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
Jajka ugotowane obieram, drobno kroję, dodaję majonez, sól, pieprz, obraną drobno pokrojoną, usmażoną cebulę oraz ser żółty starty na tarce o dużych oczkach. Wszystko dokładnie mieszam.
Farsz nakładam na każdy kawałek mięsa.
Mięso zwijam w roladki panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Gotowe, podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami.