Pieczarki w pomidorowej zalewie octowej

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2016-01-14

Pieczarki w zalewie to pyszna przekąska, zakąska do alkoholu a także dodatek do kanapek. Robi się je tak samo jak rybkę tyle, że zalewa jest pomidorowa bo z dodatkiem keczupu i koncentratu pomidorowego.

P1010231
składniki:

  • ok 1,5 kg niedużych pieczarek
  • jajka do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • 5 szklanek wody
  • 3/4 szklanki octu 10 %
  • 1/2 szklanki cukru
  • 6 łyżek keczupu łagodnego
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka soli
  • 2-3 cebule
  • 4 liście laurowe
  • 1/2 łyżeczki ziarenek czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki ziarenek angelskiego ziela

Podobne artykuły