Puszyste ciasto kokosowe z orzechami macadamia

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2015-02-05

Czas na kolejne połączenie zdrowia i pysznego smaku! Znakomite puszyste i wilgotne ciasto aż z 3 jajkami, z kokosem i niebiańskimi orzechami macadamia. Jest nadzwyczaj prostym ciastem które nie zajmie wiele czasu, idealnie pasuje na spotkanie ze znajomymi czy samotny słodki wieczór. Dodatek mąki kokosowej i jaglanej sprawi że nasze ciasto będzie niesamowicie delikatne kokosowo – jajeczne. Mąka kokosowa to spore źródło białka, błonnika i dobra propozycja dla diabetyków ze względu na pozytywny wpływ na poziom cukru i insuliny. Macadamia to jedne z najbardziej ekskluzywnych orzechów, przy zakupie musicie pamiętać o spróbowaniu ich przed zakupem bo dzięki bardzo wysokiej zawartości tłuszczu szybko jełczeją. Orzechy te są bogate w selen, witaminę E, jednonienasycone kwasy tłuszczowe i Omega 6. Zawierają kwas oleopalmitynowy który jest charakterystyczny dla tego rodzaju orzechów, pomaga on w metaboliźmie tłuszczów więc warto więcej dowiedzieć się o nim.
Rozgrzewajcie piekarnik i do dzieła!

Podobne artykuły