Rogale bakaliowe

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2016-01-11

DSCF8665

nadzienie:

  • 100 g całych migdałów,
  • 200 g tartych orzechów włoskich,
  • 200 g startych migdałów,
  • 50 g słonecznika,
  • 100 g rodzynek,
  • 50 g kandyzowanej skórki z pomarańczy,
  • 100 g cukru pudry,
  • 200 ml mleka 3,2%,
  • 2 jajka,
  • 2 kopiaste łyżki cukru trzcinowego,

 

ciasto:

  • ok. 1,10 kg mąki typ 480,
  • 50 g świeżych drożdży,
  • 500 ml mleka 3,2%,
  • 150 g cukru pudru,
  • 200 g masła,
  • 2 jajka,
  • 3 żółtka,
  • ½ łyżeczka soli,

 

ponadto:

  • jajko + 50 ml mleka do posmarowania rogali,
  • mąka do podsypania,
  • cukier puder na lukier,
  • czekolada deserowa,
  • kandyzowana skórka z pomarańczy.

 

Podobne artykuły