
Spaghetti jest daniem, które stosunkowo szybko można przygotować. Zastanawialiście się czy można zrobić je jeszcze szybciej? Otóż tak! Z pomocą przychodzi nam przepis na spaghetti z piekarnika, który ostatnio podbija Internet. Spaghetti w naszym domu pełni wyjątkowe miejsce, dzieci je uwielbiają. Gdy zapytasz je, co dzisiaj zrobimy na obiad, chórem możesz usłyszeć – SPAGHETTI! Dlatego nie byłabym sobą, gdybym tego przepisu nie wypróbowała. I wiecie co? Jest super :)
Przepis na spaghetti z piekarnika
Koniec z gotowaniem makaronu. Koniec z przygotowywaniem sosu i brudnymi naczyniami. Od dzisiaj spaghetti będziesz przygotowywać 5 minut, a potem już wystarczy tylko poczekać, aż wszystko się upiecze i obiad gotowy.
Składniki
- 500 g mięsa mielonego
- 4 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 1 cebula
- puszka pomidorów krojonych
- 750 ml wody
- 2 szklanki sosu do spaghetti
- tarty ser
- makaron spaghetti
- bazylia
- oregano
Przygotowanie
- Makaron od razu z opakowania układamy na dnie brytfanny do pieczenia
- Polewamy oliwą, wyciskamy czosnek i dodajemy posiekaną cebulkę oraz pokrojoną paprykę
- Równo rozkładamy mięso mielone
- Posypujemy przyprawami – bazylia, sól, pieprz, oregano
- Otwieramy puszkę pomidorów i wylewamy na makaron, dodajemy 3 szklanki wody i 2 szklanki sosu do spaghetti
- Na koniec wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na 45 minut
- Przed podaniem posypujemy mozzarellą