Surówka z kapusty pekińskiej

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2022-12-22

Lubisz wyrazisty, ostry smak a brakuje Ci pomysłu na surówkę do obiadu, oto przepis dla Ciebie.

20 minut czas przygotowania
7 porcji

Składniki

  • 1 główka małej kapusty pekińskiej
  • 2 czerwone cebule
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Szczypta soli
  • ½ łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego

Sposób przygotowania

  1. Kapustę drobno szatkuje, przekładam do miski.
  2. Ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach, łączę z kapustą.
  3. Cebulę czerwoną obieram, drobno kroję, przekładam do naczynia. Wlewam ocet jabłkowy, wsypuję cukier puder, mieszam, łączę z kapustą.
  4. Na koniec do surówki dodaję musztardę, sól oraz jogurt, mieszam dokładnie.
  5. Surówka gotowa.
  6. Smacznego.

Podobne artykuły