Lubisz wyrazisty, ostry smak a brakuje Ci pomysłu na surówkę do obiadu, oto przepis dla Ciebie.
20 minut czas przygotowania
7 porcji
Składniki
- 1 główka małej kapusty pekińskiej
- 2 czerwone cebule
- 4 ogórki kiszone
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- Szczypta soli
- ½ łyżeczki cukru pudru
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
Sposób przygotowania
- Kapustę drobno szatkuje, przekładam do miski.
- Ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach, łączę z kapustą.
- Cebulę czerwoną obieram, drobno kroję, przekładam do naczynia. Wlewam ocet jabłkowy, wsypuję cukier puder, mieszam, łączę z kapustą.
- Na koniec do surówki dodaję musztardę, sól oraz jogurt, mieszam dokładnie.
- Surówka gotowa.
- Smacznego.