
Bazą drinka jest malibu rum w połączeniu z sokiem pomarańczowym i ananasowym. Za game kolorów ponadto odpowiadają grenadyna oraz likier Blue Curacao. W przepisie nie można przesadzić z ilością grenadyny, bo kolor po wymieszaniu będzie mniej apetyczny. Dosłownie kilka kropel powinno wystarczyć. W celu utworzenia górnej warstwy należy użyć koniecznie likieru Blue Curacao, nie syropu.
- malibu rum – 60 ml
- rum – 30 ml
- likier Blue Curacao – 40 ml
- sok pomarańczowy – 70 – 100 ml
- sok ananasowy – 70 – 100 ml
- kilka kropel grenadyny
- kostki lodu
- Szklankę w okolicach połowy, wypełniamy kostkami lodu. Będą one pomocne w poprawnym utworzeniu warstw.
- Wlewamy kilka kropel grenadyny na dno. Jeśli damy zbyt wiele, drink po wymieszaniu nie będzie miał zbyt apetycznego koloru.
- Delikatnie po kostkach lodu (możemy posiłkować się łyżką) wlewamy sok pomarańczowy oraz ananasowy.
- Malibu rum , rum oraz Blue Curacao mieszamy w shakerze (bez kostek lodu).
- Całość z shakera wlewamy po łyżce bądź kostkach lodu do szklanki. Powinna utworzyć się górna niebieska warstwa.
- Całość możemy ozdobić kawałkiem pomarańczy czy ananasa. Lub tak jak my na zdjęciu jednym i drugim.
Podobny drink, z wódką jako bazą Drink Paradise Bay.
Ten i wiele innych przepisów znajdziesz na koktajle-drinki.pl