Pasta jajeczna to bardzo prosty pomysł na śniadanie. Jeśli znudziła Wam się jajecznica czy jajka sadzone, to warto ten przepis wykorzystać. Nie ma nic lepszego niż pasta jajeczna ze szczypiorkiem i świeże bułeczki na śniadanie :)
Składniki
- 6 jajek
- 1 łyżka majonezu
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Jeśli chcesz by pasta jajeczna była bardziej dietetyczna możesz przygotować swój dietetyczny majonez. Zobacz przepis na dietetyczny majonez.
Przygotowanie
- Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo w osolonej wodzie. Jak długo je gotować? Zobacz tutaj.
- Jajka zalewamy zimną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia.
- Następnie je obieramy i kroimy w małą kosteczkę.
- Jajko wkładamy do miski, dodajemy posiekany szczypiorek, majonez i przyprawy. Dokładnie mieszamy i gotowe!