Surówka warzywna idealna jako dodatek do mięsna. Ten smak zachwyci każdego bez wyjątku. Obok niej nikt nie przejdzie obojętnie.
15 minut czas przygotowania 7 porcji
Składniki
1 główka kapusty pekińskiej
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
2 pomidory
1 cebula
1 marchew
1 puszka fasoli białej
1 łyżeczka curry
½ łyżeczki imbiru
1 łyżeczka tymianku
Szczypta Chili
Sól
2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
Kapustę drobno szatkuję, papryki oczyszczam z nasion, drobno kroję, pomidory kroję w kostkę, cebulę obieram, kroję w kostkę, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Fasolę odlewam z zalewy, dodaję do warzyw.
Następnie wsypuje curry, szczyptę chili, imbir, tymianek, sól, wlewam oliwę i dokładnie mieszam.