Deser truskawkowo – rabarbarowy

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2018-06-09

Wiosna to sezon na wspaniałe warzywa i owoce. Szparagi zawitały do mojej kuchni już jakiś czas temu, teraz nadeszła pora na rabarbar i truskawki. Rabarbar trzeba lubić – nie wszystkim smakuje. W tym zestawie jednak warto go spróbować. Intensywny smak rabarbaru łagodzi słodycz truskawek i delikatny jogurt naturalny. A wszystko to w postaci lekkiego i owocowego musu.

Składniki

  • 200 g rabarbaru
  • 200 g truskawek
  • 2 łyżki dżemu truskawkowego
  • 100 ml wody
  • 6 łyżek cukru
  • 3 łyżki żelatyny
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
Jogurt
  • 500 g gęstego jogurtu greckiego
  • 4 łyżki płynnego miodu

Podobne artykuły