Ciasteczka z czerwoną porzeczką

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2017-07-29

Ciasteczka z czerwoną porzeczką to pyszna wakacyjna przekąska, którą pokochają wszyscy :)

Składniki:

  • 150 g płatków ryżowych
  • 100 g mąki pszennej
  • 100 g ksylitolu
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki naturalnego kakao
  • 2 łyżki dżemu wiśniowego 100 %

Przygotowanie:

Do miski przesypać płatki ryżowe, mąkę pszenną oraz dwie łyżki naturalnego kakao. Dodać ksylitol, rozpuszczony olej kokosowy, a na koniec dwie łyżki dżemu wiśniowego 100%. Całość wymieszać rękoma i ugnieść na jednolite ciasto. Z powstałej masy uformować ciastka, a następnie ułożyć na blasze do pieczenia, ozdobić z wierzchu porzeczkami. Tak przygotowane ciastka pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Odstawiamy do wystudzenia. Podajemy ze świeżymi porzeczkami.

Podobne artykuły