Przepis na budyniowe racuchy

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2021-02-13

Budyniowe racuchy to pomysł na kolację na słodko, która przypomni Wam smaki dzieciństwa. Podać można je oczywiście z cukrem pudrem oraz owocami, które aktualnie mamy w kuchni.

Składniki

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania
  • owoce do podania

Przygotowanie

  1. Przygotuj miskę, a następnie przelej do niej jogurt naturalny
  2. Dodaj jajko i wymieszaj
  3. Następnie przesiej do środka mąkę i budyń i zmiksuj do uzyskania jednolitej masy
  4. Racuchy smaż lekko posmarowanej olejem patelni z dwóch stron do zarumienienia

Podobne artykuły